Afgeronde donaties voedsel

TommyTomato

TommyTomato

TommyTomato wil alle kinderen in Nederland meer groenten laten eten. Vanuit hun keuken levert TommyTomato warme vegetarische lunches direct aan het klaslokaal. Zo leren kinderen groente waarderen, iets waar ze de...
Lees meer
Peas of Me

Peas of Me

Chantal van Peas of Me reist over de wereld in haar camper, op zoek naar inspirerende verhalen van voedselveranderaards: peasmakers. Ze werkt een dag of week bij hen, leert wat hen drijft...
Lees meer
Louis Bolk Instituut

Louis Bolk Instituut

Het project “Kinderen, klimaat en gezond eetgedrag” onderzoekt of basisscholen het vergroenen van hun schoolplein kunnen combineren met het aanbieden van voedseleducatie. Daarnaast wordt onderzocht of de combinatie van deze...
Lees meer
Keep Food Simple

Keep Food Simple

Keep Food Simple benut (ook) de afvalstromen van plantaardige producten door ze te verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen. Goeie Grutten steunde eerder al hun tomatenproject en zet nu via een meerjarige...
Lees meer
DIIF

DIIF

DIIF staat voor een nieuwe vorm van filantropie. Het fonds investeert met donerend geld in de allereerste fase van impactgedreven start-up’s, binnen de thema’s: Education, Agri-Food, Health en Energy. Winsten...
Lees meer
VN-jaar Groente & Fruit

VN-jaar Groente & Fruit

Middels de campagne Geef Kleur Door geven FoodCabinet en Nationaal Actieplan Groente & Fruit invulling aan het door de VN uitgeroepen jaar van Groente & Fruit. 95 % procent van...
Lees meer
SFYN Global

SFYN Global

Slow Food Youth Network is een wereldwijde beweging van jonge mensen die de wereld mooier willen maken door middel van goed eten. Goeie Grutten geeft dit internationale netwerk meerjarige organisatiesteun,...
Lees meer
Fawaka Ondernemersschool

Fawaka Ondernemersschool

Binnen het FitBizkids programma van sociale onderneming Fawaka Ondernemersschool gaan kinderen de uitdaging aan om hun eigen duurzame cateringbedrijf te beginnen en de meest smaakvolle verantwoorde gerechten te maken. Zo...
Lees meer
Straatboer

Straatboer

Stichting Straatboer benut met het project Bonenparade de groenstroken van bedrijventerreinen om verstedelijkt gebied te vergroen(t)en. Werknemers van de deelnemende bedrijven, buurtbewoners en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt...
Lees meer
Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees is een jaarlijkse consumentencampagne in Maart met als doel een meer flexitarisch eetpatroon te promoten. Middels o.a. supermarktacties, billboards en social media wordt heel Nederland gestimuleerd...
Lees meer
Wortelschieten

Wortelschieten

Wortelschieten is een educatief programma van stichting het Eetschap, waarin Nieuwe Nederlanders (ontwortelden) samen met MBO-ers in Agri&Food (gewortelden) werken aan voedselvraagstukken. In de nieuwe, derde editie in Dordrecht wordt...
Lees meer
Snackbar Chew on it

Snackbar Chew on it

Snackbar Chew on it zet illusie in om het eetgedrag van mensen te beïnvloeden. In de mobiele snackbar (kar) worden twee iconische snacks verkocht, in een plantaardige variant: de hamburger...
Lees meer
De Groente en Fruitbrigade

De Groente en Fruitbrigade

De Groente en Fruitbrigade gaat voedselverspilling tegen door groente en fruit te redden en te leveren aan voedselbanken. Zij zamelt in, sorteert, verpakt en distribueert aardappelen-, groenten- en fruitproducten. Een...
Lees meer
Project Eplucheur

Project Eplucheur

Project Eplucheur gaat over het verwaarden van de reststromen van de mangoschil en de mangopit. In de schillen van de mango’s zitten veel vezels, de pitten bevatten waardevolle olie. Samen met...
Lees meer
stichting Kromkommer

stichting Kromkommer

Voedselverspilling, dat is het thema waar stichting Kromkommer zich al een aantal jaren voor inzet. In eerste instantie door soep te maken van afgekeurde groenten. De groenten die niet in...
Lees meer
Wageningen University

Wageningen University

In een multidisciplinair project aan de Wageningen University doen experts onderzoek naar de inzet van waterlinzen (= eendenkroos) als duurzame en hoogwaardige eiwitbron voor voeding. De biomassa van eendenkroos groeit...
Lees meer
Duiner Films& Formats

Duiner Films& Formats

Herenboerderijen zijn coöperatieve kleinschalige, gemengde bedrijven met burgers als gedeeld eigenaar. De bedrijven produceren vraag gestuurd duurzaam, gezond en smakelijk eten. Goeie Grutten ondersteunde de productie van een documentaire over...
Lees meer