Donaties voedsel

De Plaatsen

De Plaatsen

De Plaatsen zijn fysieke regionale kennis- en praktijkcentra verspreid over Nederland waar boeren, ondernemers, landbouw- en natuurorganisaties, wetenschappers, burgers, netwerkorganisaties en de culturele sector samenwerken aan een natuurgedreven, sociaal verbonden en...
Lees meer
TommyTomato

TommyTomato

TommyTomato wil alle kinderen in Nederland meer groenten laten eten. Vanuit hun keuken levert TommyTomato warme vegetarische lunches direct aan het klaslokaal. Zo leren kinderen groente waarderen, iets waar ze de...
Lees meer
Peas of Me

Peas of Me

Chantal van Peas of Me reist over de wereld in haar camper, op zoek naar inspirerende verhalen van voedselveranderaards: peasmakers. Ze werkt een dag of week bij hen, leert wat hen drijft...
Lees meer
De Queeste

De Queeste

Een documentaire over de zoektocht van drie biologische boeren in de akker- en tuinbouw richting een duurzamer voedselsysteem. Dat is De Queeste. Deze film is mede mogelijk is gemaakt door Stichting...
Lees meer
Week van Snoep Goed

Week van Snoep Goed

De Week van Snoep Goed is een campagne die Nederlanders bewuster maakt van het aanbod aan heerlijk fruit, groente en verantwoorde tussendoortjes waar je gezond van kunt snoepen.  Tijdens deze week –...
Lees meer
Studio Plantaardig

Studio Plantaardig

Als er één ding is dat we direct kunnen doen om de klimaatcrisis te bevechten, dan is het wel meer plantaardig eten, en minder vlees, vis en zuivel. De podcast...
Lees meer
MensaMensa

MensaMensa

Openbaar vervoer, sociale woningbouw, kraanwater… Allemaal basisvoorzieningen. En nu is daar ook MensaMensa. De basisvoorziening voor betaalbaar, gezond en duurzaam eten, middels een wijkrestaurant, openbare kookwerkplaats, leer-werkplek, cursuscentrum, maaltijdservice, cateraar en...
Lees meer
Voedselbosjes

Voedselbosjes

IVN Natuureducatie wil duizend schoolpleinen en kinderopvanglocaties vergroenen met voedselbosjes. Via groei- en proeflessen leren kinderen vervolgens meer over het voedselbos. Zo leren ze voedsel kweken met vaste planten en zien...
Lees meer
Plant FWD

Plant FWD

Plant FWD is een jaarlijks informeel B2B-congres dat startups, merken, retailers, voedselprofessionals, beleidsmakers, investeerders en andere geïnteresseerden samenbrengt om samen aan een ‘plant forward toekomst’ te werken.  Verschillende internationale keynote speakers...
Lees meer
We are the Re-generation

We are the Re-generation

We are the Re-generation is een beweging en platform dat van Nederland kampioen regeneratieve landbouw wil maken. Hoe? Door pioniers en opiniemakers te verenigen en verbeelden. Door wijsheid van wetenschappers en...
Lees meer
Food Boost Challenge

Food Boost Challenge

De Food Boost Challenge is een programma dat jongeren verleidt tot gezondere eetgewoontes door hen zelf oplossingen te laten verzinnen. Het programma – dat zich op het snijvlak tussen onderzoek, onderwijs en...
Lees meer
Greendish

Greendish

Het project Gelderland van Morgen ondersteunt ondernemers in de horeca, zorg en catering bij het verduurzamen van het voedselaanbod. De focus ligt daarbij op meer plantaardig eten en minder voedsel...
Lees meer
Louis Bolk Instituut

Louis Bolk Instituut

Het project “Kinderen, klimaat en gezond eetgedrag” onderzoekt of basisscholen het vergroenen van hun schoolplein kunnen combineren met het aanbieden van voedseleducatie. Daarnaast wordt onderzocht of de combinatie van deze...
Lees meer
Voedselbosbouw NL

Voedselbosbouw NL

Samenwerkingsverband Green Deal Voedselbossen heeft een succesvolle opstartfase achter de rug, waarin de voedselbosbouw zich heeft laten zien als een valide, innovatieve en inspirerende vorm van integraal landgebruik en voedselproductie....
Lees meer
JUMP

JUMP

De wereld van voedsel moet beter en eerlijker. Er zijn in Nederland zeer getalenteerde jonge mensen met een idee en een droom om dit te realiseren. In het JUMP-accelerator programma...
Lees meer
Keep Food Simple

Keep Food Simple

Keep Food Simple benut (ook) de afvalstromen van plantaardige producten door ze te verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen. Goeie Grutten steunde eerder al hun tomatenproject en zet nu via een meerjarige...
Lees meer
Fresh Ventures Studio

Fresh Ventures Studio

Fresh is een start-up studio met als missie: een transformatie bewerkstelligen van ons voedselsysteem binnen de grenzen van de aarde. Binnen het jaarlijkse pre-studio ‘talent first’ start-up programma van 3...
Lees meer
DIIF

DIIF

DIIF staat voor een nieuwe vorm van filantropie. Het fonds investeert met donerend geld in de allereerste fase van impactgedreven start-up’s, binnen de thema’s: Education, Agri-Food, Health en Energy. Winsten...
Lees meer
Arista Bee Research

Arista Bee Research

Honingbijen spelen een essentiële rol bij de bestuiving van onze voedselgewassen. De Varroa mijt is de grootste veroorzaker van de hoge bijensterfte en verlaagt de beschikbaarheid van bijenvolken voor de...
Lees meer
VN-jaar Groente & Fruit

VN-jaar Groente & Fruit

Middels de campagne Geef Kleur Door geven FoodCabinet en Nationaal Actieplan Groente & Fruit invulling aan het door de VN uitgeroepen jaar van Groente & Fruit. 95 % procent van...
Lees meer
SFYN Global

SFYN Global

Slow Food Youth Network is een wereldwijde beweging van jonge mensen die de wereld mooier willen maken door middel van goed eten. Goeie Grutten geeft dit internationale netwerk meerjarige organisatiesteun,...
Lees meer
ProVeg International Nederland

ProVeg International Nederland

ProVeg heeft als missie: wereldwijd 50% minder consumptie van dierlijke producten in 2040. Goeie Grutten steunt ProVeg’s belangrijke (Europese) lobbywerk én de opschaling van hun Veggie Challenge, een gratis, wetenschappelijk...
Lees meer
Fawaka Ondernemersschool

Fawaka Ondernemersschool

Binnen het FitBizkids programma van sociale onderneming Fawaka Ondernemersschool gaan kinderen de uitdaging aan om hun eigen duurzame cateringbedrijf te beginnen en de meest smaakvolle verantwoorde gerechten te maken. Zo...
Lees meer
TransitieCoalitie Voedsel

TransitieCoalitie Voedsel

Een gezond leven op een gezonde planeet is de missie van TransitieCoalitieVoedsel. Deze netwerkorganisatie werkt in de breedte aan een duurzaam voedselsysteem, waaronder het thema: minder dierlijk, meer plantaardig. Stichting...
Lees meer
Straatboer

Straatboer

Stichting Straatboer benut met het project Bonenparade de groenstroken van bedrijventerreinen om verstedelijkt gebied te vergroen(t)en. Werknemers van de deelnemende bedrijven, buurtbewoners en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt...
Lees meer
Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees is een jaarlijkse consumentencampagne in Maart met als doel een meer flexitarisch eetpatroon te promoten. Middels o.a. supermarktacties, billboards en social media wordt heel Nederland gestimuleerd...
Lees meer
Wortelschieten

Wortelschieten

Wortelschieten is een educatief programma van stichting het Eetschap, waarin Nieuwe Nederlanders (ontwortelden) samen met MBO-ers in Agri&Food (gewortelden) werken aan voedselvraagstukken. In de nieuwe, derde editie in Dordrecht wordt...
Lees meer
Eaternity

Eaternity

Eaternity is een Zwitserse social enterprise die de wereld wil laten zien dat betrouwbare CO2 footprint berekeningen op producten uit de supermarkt uitgevoerd kunnen worden op grote schaal, tegen een...
Lees meer
Snackbar Chew on it

Snackbar Chew on it

Snackbar Chew on it zet illusie in om het eetgedrag van mensen te beïnvloeden. In de mobiele snackbar (kar) worden twee iconische snacks verkocht, in een plantaardige variant: de hamburger...
Lees meer
De Groente en Fruitbrigade

De Groente en Fruitbrigade

De Groente en Fruitbrigade gaat voedselverspilling tegen door groente en fruit te redden en te leveren aan voedselbanken. Zij zamelt in, sorteert, verpakt en distribueert aardappelen-, groenten- en fruitproducten. Een...
Lees meer
Project Eplucheur

Project Eplucheur

Project Eplucheur gaat over het verwaarden van de reststromen van de mangoschil en de mangopit. In de schillen van de mango’s zitten veel vezels, de pitten bevatten waardevolle olie. Samen met...
Lees meer
stichting Kromkommer

stichting Kromkommer

Voedselverspilling, dat is het thema waar stichting Kromkommer zich al een aantal jaren voor inzet. In eerste instantie door soep te maken van afgekeurde groenten. De groenten die niet in...
Lees meer
Wageningen University

Wageningen University

In een multidisciplinair project aan de Wageningen University doen experts onderzoek naar de inzet van waterlinzen (= eendenkroos) als duurzame en hoogwaardige eiwitbron voor voeding. De biomassa van eendenkroos groeit...
Lees meer
Duiner Films& Formats

Duiner Films& Formats

Herenboerderijen zijn coöperatieve kleinschalige, gemengde bedrijven met burgers als gedeeld eigenaar. De bedrijven produceren vraag gestuurd duurzaam, gezond en smakelijk eten. Goeie Grutten ondersteunde de productie van een documentaire over...
Lees meer