Donaties voedsel

Greendish

Greendish

Het project Gelderland van Morgen ondersteunt ondernemers in de horeca, zorg en catering bij het verduurzamen van het voedselaanbod. De focus ligt daarbij op meer plantaardig eten en minder voedsel...
Lees meer
Louis Bolk Instituut

Louis Bolk Instituut

Het project “Kinderen, klimaat en gezond eetgedrag” onderzoekt of basisscholen het vergroenen van hun schoolplein kunnen combineren met het aanbieden van voedseleducatie. Daarnaast wordt onderzocht of de combinatie van deze...
Lees meer
Voedselbosbouw NL

Voedselbosbouw NL

Samenwerkingsverband Green Deal Voedselbossen heeft een succesvolle opstartfase achter de rug, waarin de voedselbosbouw zich heeft laten zien als een valide, innovatieve en inspirerende vorm van integraal landgebruik en voedselproductie....
Lees meer
JUMP

JUMP

De wereld van voedsel moet beter en eerlijker. Er zijn in Nederland zeer getalenteerde jonge mensen met een idee en een droom om dit te realiseren. In het JUMP-accelerator programma...
Lees meer
Keep Food Simple

Keep Food Simple

Keep Food Simple benut (ook) de afvalstromen van plantaardige producten door ze te verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen. Goeie Grutten steunde eerder al hun tomatenproject en zet nu via een meerjarige...
Lees meer
Fresh Ventures Studio

Fresh Ventures Studio

Fresh is een start-up studio met als missie: een transformatie bewerkstelligen van ons voedselsysteem binnen de grenzen van de aarde. Binnen het jaarlijkse pre-studio ‘talent first’ start-up programma van 3...
Lees meer
DIIF

DIIF

DIIF staat voor een nieuwe vorm van filantropie. Het fonds investeert met donerend geld in de allereerste fase van impactgedreven start-up’s, binnen de thema’s: Education, Agri-Food, Health en Energy. Winsten...
Lees meer
Arista Bee Research

Arista Bee Research

Honingbijen spelen een essentiële rol bij de bestuiving van onze voedselgewassen. De Varroa mijt is de grootste veroorzaker van de hoge bijensterfte en verlaagt de beschikbaarheid van bijenvolken voor de...
Lees meer
VN-jaar Groente & Fruit

VN-jaar Groente & Fruit

Middels de campagne Geef Kleur Door geven FoodCabinet en Nationaal Actieplan Groente & Fruit invulling aan het door de VN uitgeroepen jaar van Groente & Fruit. 95 % procent van...
Lees meer
SFYN Global

SFYN Global

Slow Food Youth Network is een wereldwijde beweging van jonge mensen die de wereld mooier willen maken door middel van goed eten. Goeie Grutten geeft dit internationale netwerk meerjarige organisatiesteun,...
Lees meer
ProVeg International Nederland

ProVeg International Nederland

ProVeg heeft als missie: wereldwijd 50% minder consumptie van dierlijke producten in 2040. Goeie Grutten steunt ProVeg’s belangrijke (Europese) lobbywerk én de opschaling van hun Veggie Challenge, een gratis, wetenschappelijk...
Lees meer
Fawaka Ondernemersschool

Fawaka Ondernemersschool

Binnen het FitBizkids programma van sociale onderneming Fawaka Ondernemersschool gaan kinderen de uitdaging aan om hun eigen duurzame cateringbedrijf te beginnen en de meest smaakvolle verantwoorde gerechten te maken. Zo...
Lees meer
TransitieCoalitie Voedsel

TransitieCoalitie Voedsel

Een gezond leven op een gezonde planeet is de missie van TransitieCoalitieVoedsel. Deze netwerkorganisatie werkt in de breedte aan een duurzaam voedselsysteem, waaronder het thema: minder dierlijk, meer plantaardig. Stichting...
Lees meer
Straatboer

Straatboer

Stichting Straatboer benut met het project Bonenparade de groenstroken van bedrijventerreinen om verstedelijkt gebied te vergroen(t)en. Werknemers van de deelnemende bedrijven, buurtbewoners en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt...
Lees meer
Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees is een jaarlijkse consumentencampagne in Maart met als doel een meer flexitarisch eetpatroon te promoten. Middels o.a. supermarktacties, billboards en social media wordt heel Nederland gestimuleerd...
Lees meer
Wortelschieten

Wortelschieten

Wortelschieten is een educatief programma van stichting het Eetschap, waarin Nieuwe Nederlanders (ontwortelden) samen met MBO-ers in Agri&Food (gewortelden) werken aan voedselvraagstukken. In de nieuwe, derde editie in Dordrecht wordt...
Lees meer
Eaternity

Eaternity

Eaternity is een Zwitserse social enterprise die de wereld wil laten zien dat betrouwbare CO2 footprint berekeningen op producten uit de supermarkt uitgevoerd kunnen worden op grote schaal, tegen een...
Lees meer
Snackbar Chew on it

Snackbar Chew on it

Snackbar Chew on it zet illusie in om het eetgedrag van mensen te beïnvloeden. In de mobiele snackbar (kar) worden twee iconische snacks verkocht, in een plantaardige variant: de hamburger...
Lees meer
De Groente en Fruitbrigade

De Groente en Fruitbrigade

De Groente en Fruitbrigade gaat voedselverspilling tegen door groente en fruit te redden en te leveren aan voedselbanken. Zij zamelt in, sorteert, verpakt en distribueert aardappelen-, groenten- en fruitproducten. Een...
Lees meer
Project Eplucheur

Project Eplucheur

Project Eplucheur gaat over het verwaarden van de reststromen van de mangoschil en de mangopit. In de schillen van de mango’s zitten veel vezels, de pitten bevatten waardevolle olie. Samen met...
Lees meer
stichting Kromkommer

stichting Kromkommer

Voedselverspilling, dat is het thema waar stichting Kromkommer zich al een aantal jaren voor inzet. In eerste instantie door soep te maken van afgekeurde groenten. De groenten die niet in...
Lees meer
Wageningen University

Wageningen University

In een multidisciplinair project aan de Wageningen University doen experts onderzoek naar de inzet van waterlinzen (= eendenkroos) als duurzame en hoogwaardige eiwitbron voor voeding. De biomassa van eendenkroos groeit...
Lees meer
Duiner Films& Formats

Duiner Films& Formats

Herenboerderijen zijn coöperatieve kleinschalige, gemengde bedrijven met burgers als gedeeld eigenaar. De bedrijven produceren vraag gestuurd duurzaam, gezond en smakelijk eten. Goeie Grutten ondersteunde de productie van een documentaire over...
Lees meer